Osoblje aerodroma pomagalo švercerima droge

Tanjug
Osoblje aerodroma pomagalo švercerima droge

MELBURN - Više desetina članova aerodromskog osoblja u Melburnu optuženo je da radi za organizovane kriminalne grupe koje krijumčare drogu u Australiju, prenio je danas Gardijan.

U okviru istrage graničnih snaga koja je ciljala na saradnike kriminalaca u lancima snabdijevanja aerodroma, otkriveno je da je 70 zaposlenih na aerodromu u Melburnu prekršilo bezbednosne provjere u posljednjih 12 mjeseci, a neki su osumnjičeni za kriminalne aktivnosti.

Granične snage saopštile su da se posada neimenovane avio-kompanije bavila distribucijom droge, dok su članovi posade druge avio-kompanije krijumčarili cigarete i duvanske proizvode u koferima sa duplim dnom, što su navodno činili kako bi izbjegli plaćanje carinskih dažbina.

Utvrđeno je da su dva člana posade međunarodnog leta bila pod uticajem ilegalnih supstanci na dužnosti, što je dovelo do otkazivanja najmanje jedne vize za Australiju.

Glavna nadzornica graničnih snaga Australije Keli-En Periš rekla je da su u okviru istrage korišćeni prenosivi rendgenski aparati kojim su skenirani prostori za skladištenje u avionima, skladišta na aerodromima, i prostori predviđeni za avionske posade.

Periš je dodala da je istraga i dalje u toku i da cilja nekoliko ljudi u avijaciji sa navodnim vezama sa transnacionalnim organizovanim kriminalnim grupama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana