Oslo zabranio sutrašnje demonstracije ispred turske ambasade

Srna
Foto: Reuters

STOKHOLM-Norveška policija saopštila je danas da je iz bezbjednosnih razloga odlučila da zabrani planirane demonstracije koje je trebalo sutra da se održe ispred Ambasade Turske u Oslu.

Norveški list "Verdens gang" prenio je ranije da je grupa antiislamskih demonstranata planirala da spali primjerak Kurana na demonstracijama, nakon sličnih događaja u januaru u Švedskoj i Danskoj.

"Policija naglašava da je spaljivanje Kurana legalan politički stav u Norveškoj, ali ovaj događaj ne može da se održi iz bezbjednosnih razloga", rekao je policijski inspektor Osla Martin Strand u saopštenju.

U međuvremenu, Turska je pozvala ambasadore devet zemalja, uključujući SAD, Njemačku i Francusku, zbog privremenog zatvaranja njihovih konzulata iz bezbjednosnih razloga, rekao je danas izvor u Ministarsvu spoljnih poslova Turske.

Neimenovani izvor iz Ministarstva izjavio je ranije da je Ministarstvo pozvalo norveškog ambasadora na razgovor zbog odluke norveških vlasti da dozvole protest u Norveškoj planiran sa sutra. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana