"Boing" dobio novog direktora: Uz funkciju dobio nagomilane probleme

GS
"Boing" dobio novog direktora: Uz funkciju dobio nagomilane probleme

VAŠINGTON - Američka avio-kompanija Boing objavila je danas da je njen novi izvršni direktor postao Robert "Keli" Ortberg, koji će 8. avgusta naslijediti Dejvida Kalhuna i pokušati da riješi nagomilane probleme kompanije među kojima je i operativni gubitak od 1,4 milijarde dolara u drugom kvartalu 2024.

"Izuzetno sam počastvovan što sam se pridružio ovoj kultnoj kompaniji. Boing ima ogromnu i bogatu istoriju kao lider i pionir u našoj industriji", izjavio je Ortberg.

On je naveo da će zajedno sa 170.000 zaposlenih predano raditi na tome da nastavi tradiciju firme Boing, sa naglaskom na bezbjednost i kvalitet proizvodnje, prenosi Si-En-En (CNN)
    
Ortberg, koji je diplomirao mašinstvo i najprije radio kao inženjer, a nakon toga i kao izvršni direktor firme Rokvel Kolins, je istovremeno konstatovao da u Boingu "mora da se uradi mnogo posla".  

Novi izvršni direktor Boinga će zaista imati pune ruke posla u avio-kompaniji koja od 2019. nije zabilježila profitabilnu godinu.
    
Od tada su njeni osnovni operativni gubici iznosili 33,3 milijarde dolara, uključujući gubitak za drugi kvartal 2024.
     
Boing će imati probleme da se vrati profitu dok ne ubedi regulatore da je riješio probleme sa bezbednošću i kvalitetom svojih aviona, navodi američka medijska kuća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana