Organizovao strance da mu siluju ženu: Bila je bliže komi nego spavanju

G.S.
Organizovao strance da mu siluju ženu: Bila je bliže komi nego spavanju

Muškarac star 71. godinu završio je pred sudom u Francuskoj po prijavi da je više puta drogirao i silovao svoju ženu, ali i organizovao desetine drugih stranaca da je seksualno zlostavljaju.

Dominik P., je optužen  da je više od jedne decenije putem interneta vrbovao strance da dođu u njegov dom i siluju žrtvu. Žena je bila pod jakim sedativima da nije bila svjesna nedjela koje će se iznova ponavljati, kažu njeni advokati.

Slučaj je užasnuo Francusku zbog masovnosti teških zločina. Policija je utvrdila najmanje 92 silovanja koja su počinila 72 muškarca.

Pedesetoro je identifikovano i optuženo i njima se sudi zajedno sa suprugom.

Žrtva, koja sada ima 72 godine, saznala je za zlostavljanje tek 2020. pošto ju je obavijestila policija.

Suđenje će za nju biti „užasno iskušenje”, rekao je njen advokat Antoan Kami, jer će to biti prvi put da gleda video dokaze zlostavljanja.</span>

„Prvi put će morati da proživi silovanja koja je trpila 'više od deset godina'”, rekao je advokat novinskoj agenciji AFP.

Dominik P. postao je dio policijske istrage poslije incidenta u septembru 2020., kada ga je pripadnik obezbjeđenja uhvatio kako tajno snima ispod suknje tri žene u tržnom centru.

Policija je tada na njegovom kompjuteru pronašla stotine slika i video snimaka njegove supruge na kojima se činilo da je ona bez svijesti.

Slike navodno prikazuju desetine napada koji su se dogodili u kući bračnog para. Zlostavljanje je navodno počelo 2011.

Isljednici su takođe pronašli dopisivanja na veb stranici u kojima je Dominik P. navodno regrutovao strance da dođu u njihov dom i siluju mu ženu.

Priznao je da je supruzi davao snažne preparate za smirenje, poput lijeka za anksioznost.

On je optužen da je učestvovao u silovanjima, snimao ih i ohrabrivao druge muškarce koristeći ponižavajući riječnik, navode tužioci, prenosi Blic.

Novac navodno nije bio dio zločina.

Optuženi silovatelji, starosti između 26 i 74 godine, bili su iz različitih sfera života i dok je većina učestvovala jednom, neki su se vraćali i do šest puta, navode tužioci.

Njihova odbrana je da su pomagali paru da ostvari sopstvene fantazije, ali je Dominik P. rekao isljednicima da su svi znali da je njegova žena bila drogirana bez njenog znanja.

Jedno stručno lice je ukazalo da je njeno stanje bilo „bliže komi nego spavanju”.

Dominik P., koji je rekao da je silovan kada je imao devet godina, spreman je da se suoči sa „porodicom i suprugom”, kazala je njegova advokatica Beatris Zavaro novinskoj agenciji AFP.

Takođe je optužen za ubistvo i silovanje iz 1991., što negira, i za pokušaj silovanja 1999. godine, što je priznao poslije DNK testiranja.

Suđenje, koje se održava u Avinjonu, u južnoj Francuskoj, trajaće do 20. decembra.

U ponedjeljak, na dan početka suđenja, žena se pojavila na sudu uz podršku troje djece, prenio je AFP.

Kami, njen advokat, rekao je da je mogla da se odluči za suđenje iza zatvorenih vrata, ali da je „to ono što bi njeni napadači željeli”.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana