Orban: Vjerujemo u oporavak Fica

Tanjug
Orban: Vjerujemo u oporavak Fica

BUDIMPEŠTA - Mađarki premijer Viktor Orban izjavio je danas da slovački premijer Robert Fico, koji je teško ranjen u atentatu, neće moći da bude aktivan u najvažnijim mjesecima uoči evropskih parlamentarnih izbora, ali da Mađarska vjeruje da će se oporaviti. -Sada moramo da se borimo sami za mir, od sada ćemo udvostručiti snagu i boriti se sami -rekao je Orban u okviru svoje predizborne turneje pred izbore koji će biti održani 9. juna, prenio je MTI.

On je pozvao okupljene u Kečkemetu, na jugoistoku zemlje da “glasaju za mir i okončaju nasilje” 9. juna.

Prema informacijama njegovog šefa za štampu, on je lokalnim biračima rekao da je “s promjenom vlade na posljednjim izborima Slovačka krenula putem da postane zemlja posvećena miru”.

-Ovo je velika pomoć Mađarskoj, ali je proces prekinut pokušajem ljevičarskih aktivista da ubiju slovačkog premijera - istakao je Orban.

Posleij jučerašnje sjednice Vlade u gradu Handlova, izvršen je atentat na predsjednika Vlade Slovačke kada je napadač iz neposredne blizine ispalio nekoliko hitaca.

-Stanje Fica i dalje je ozbiljno i ljekari čine sve da ga stabilizuju - izjavio je zamjenik premijera i ministar odbrane Robert Kalinjak, prenio je TASS.

Prema njegovim riječima, još ne može da se kaže da se situacija razvija pozitivno i da njegov život više nije u opasnosti.

-Povrede su veoma ozbiljne - naglasio je Kalinjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana