Orban: Svijet mora da se probudi!

SRNA
Orban: Svijet mora da se probudi!

BUDIMPEŠTA - Balaž Orban, politički direktor u kabinetu mađarskog premijera Viktora Orbana, rekao je da "svijet mora da se probudi" nakon napada Ukrajine na rusku Kursku oblast.

"Nedavne uznemirujuće vijesti: U proteklih nekoliko dana, sukob između Rusije i Ukrajine je eskalirao. Svijet mora da se probudi sada! Nema smisla slaviti brutalne akte sa jedne ili druge strane", napisao je Orban na mreži "Iks".

On je dodao da je stav Mađarske jasan i čvrst od prvog dana, da nema rješenja ovog sukoba na bojnom polju, samo za pregovaračkim stolom, prenio je TASS.

Ukrajinske snage izvršile su veliki napad na Kursku oblast 6. avgusta. Od tada su u regiji više puta izdavana upozorenja o raketnim napadima.

U napadu je ubijeno 12 civila i ranjena 121 osoba, uključujući desetoro djece. U bolnice je primljeno 69 osoba, od kojih je 17 u teškom stanju.

Prema posljednjim podacima ruskog Ministarstva odbrane, Ukrajina je od početka neprijateljstava u Kurskoj oblasti izgubila do 1.610 vojnika, 32 tenka i 23 oklopna transportera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana