Orban: Fon der Lajen i Manfred Veber žele da sruše mađarsku vladu

Tanjug
Foto: Juronjuz

BUDIMPEŠTA - Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i lider Evropske narodne partije Manfred Veber nastoje da “sruše suverenističku mađarsku vladu” i zamjene je “administracijom u briselskom stilu”, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

Orban je za mađarski radio Košut, govoreći o nedavnoj debati u Evropskom parlamentu (EP), prije koje je obavijestio poslanike i zvaničnike EU o predsjedavanju Mađarske Unijom, da su Fon der Lajen i Veber “ignorisali činjenice, bili puni mržnje i nisu brinuli o Evropi i evropskim stanovnicima”, prenosi MTI.

Mađarski premijer tvrdi da je debata bila usmjerena na rušenje mađarske vlade i na njeno smjenjivanje, kao i da je bilo predviđeno da zamjena bude Klara Dobrev iz Partije evropskih socijalista, dok je Evropska narodna partija u vladi željela Stranku Tisa i njenog lidera Petera Mađara. “Jasno je stavljeno na znanje da žele tu koaliciju”, naveo je Orban.

 Prema njegovim riječima, i Dobrev i Mađar su spremni da ispune zahtjeve Brisela da se Mađarska uključi u pružanje vojne pomoći Ukrajini, a podržavaju i migracionu politiku EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana