Optužen muškarac za napad na Najdžela Faraža

Tanjug
Foto: Tanjug,AP

LONDON - Britanska policija saopštila je danas da je optužila 28-godišnjeg Džoša Grilija, koji je gađao političara Najdžela Faraža kamenjem, cementom i kafom tokom predizborne kampanje u gradu Barnsliju.

Zagovornik Bregzita i lider reformista, Faraž prolazio je u utorak centrom grada u otvorenom autobusu i pozdravljao okupljene, kada je Grili bacio kamenicu ka njemu, ali ga nije pogodio.

"Grili je optužen za korišćenje prijetećih i uvredljivih riječi i za nasilno ponašanje sa namjerom da izazove strah", navedeno je iz policije i dodato da je Grili pušten uz kauciju i da će se pojaviti pred sudom 26. juna. 

Pomenuti incident dogodio se samo nedjelju dana nakon što je političar poprskan milkšejkom dok je šetao kroz Njukasl, u sjeveroistočnoj Engleskoj.

Faraž je odlučio da se nadmeće za položaj na opštim izborima 4. jula, čime je  podrška britanskoj Reformističkoj partiji porasla do nivoa od samo dva procentna poena manje od vladajućih konzervativaca, pokazali su rezultati analize javnog mnjenja koje je sprovela britanska agencija za istraživanje tržišta i analitiku YouGov.
    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana