Opozicija: Gonzales osvojio 70 odsto glasova

Tanjug
Opozicija: Gonzales osvojio 70 odsto glasova

KARAKAS - Liderka opozicije u Venecueli Marija Korina Mačado tvrdi da je opozicioni kandidat Edmundo Gonzales osvojio 70 odsto glasova na predsjedničkim izborima u toj zemlji.

Njena izjava je uslijedila nakon što je Nacionalno izborno vijeće Venecuele saopštilo da je, na osnovu rezultata sa obrađenih 80 odsto biračkih mjesta, aktuelni predsjednik Venecuele Nikolas Maduro osvojio 51,2 odsto glasova i pobijedio na predsjedničkim izborima u nedjelju, čime je obezbedio treći mandat, prenosi Rojters.

Njegov protvikandidat, predstavnik opozicije Edmundo Gonzales Urutia osvojio je 44,2 odsto glasova, prema podacima izborne komisije.

Predstavnici opozicije izjavili su da podaci koje su prikupili od svojih predstavnika na izborima u 30 odsto biračkih centara pokazuju da je Gonzales pobijedio Madura.

-Rezultati se ne mogu sakriti. Zemlja je mirno izabrala promjenu - napisao je Gonzales na mreži Iks prije objavljivanja rezultata izborne komisije, prenio je Skaj njuz.

U Venecueli su juče održani predsjednički izbori, a protivkandidati Maduru su bili predstavnik opozicije Edmundo Gonzales Urutia i još osam kandidata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana