„On je strateg, neće mu trebati mnogo vremena“ Kandidat za Šojguovog nasljednika poslao prvu poruku

GS
„On je strateg, neće mu trebati mnogo vremena“ Kandidat za Šojguovog nasljednika poslao prvu poruku

MOSKVA - Kandidat za ministra odbrane Rusije Andrej Belousov naveo je zadatke na čijem će rješavanju raditi ukoliko bude imenovan na dužnost za koju ga je predložio ruski predsjednik Vladimir Putin.

- Vojnici koji se bore u zoni specijalne vojne operacije primaju i novčane nadoknade, imamo razne isplate. Danas je podignuta suma na minimalnih 200.000 rubalja, ali život se ne svodi samo na novac. Imamo na čemu da radimo. To se odnosi i na obezbjeđivanje stambenog smještaja za učesnike SVO - rekao je Belousov, obraćajući se u Savjetu federacije Rusije.

Takođe je obećao da će obratiti pažnju na medicinsku njegu vojnika. Belousov je dodao da treba riješiti i problem birokratije u vezi sa beneficijama za vojnike.

U međuvremenu, predsjednica Savjeta federacije Rusije Valentina Matvijenko saopštila je da je Belousov na svim prethodnim funkcijama postizao rezultate.

- On je strateg, čini mi se da mu neće biti potrebno mnogo vremena da uđe u posao nakon stupanja na dužnost - kazala je Matvijenko, istakavši da je Belousov veoma obrazovan i inteligentan čovjek, te da je ruski predsjednik napravio dobar izbor time što ga je kandidovao za ministra odbrane.

Podsjećamo, predsjednik Rusije Vladimir Putin predložio je da bivši potpredsjednik Vlade Rusije Andrej Belousov bude novi ministar odbrane Rusije, saopštio je Savjet Federacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana