Oluja u Kaliforniji ostavila bez struje više od 330.000 ljudi

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

LOS ANĐELES- Oluja u Kaliforniji ostavila je stotine hiljada domova i preduzeća bez struje, dok se ovo područje priprema za još lošije vrijeme.

Prema podacima sa sajta "PoweOutage.us“, koji je specijalizovan za praćenje snabdijevanja električne energije širom SAD, više od 330.000 domova i preduzeća još je bez struje u Kaliforniji, prenio je Rojters.

Najmanje šest osoba je stradalo od posljedica teških vremenskih uslova od novogodišnjeg vikenda, uključujući i dijete koje je nastradalo kada je oboreno drvo sekvoje smrskalo mobilnu kućicu u sjevernoj Kaliforniji.

Metereolozi su u međuvremenu upozorili da će još jedna "atmosferska reka" gustog, vlažnog tropskog vazduha zahvatiti Kaliforniju sutra i donijeti kišu, a na planinama snijeg.

Američka nacionalna meteorološka služba (NWC) izdala je upozorenje da bi kumulativni efekat uzastopnih jakih kišnih oluja koji traje od kraja decembra prošle godine, mogao dovesti rijeke do rekordno visokih nivoa i izazvati poplave u većem dijelu centralne Kalifornije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana