Oko 200 aktivista uhapšeno u Vašingtonu zbog protesta u kongresnoj zgradi

Tanjug
Oko 200 aktivista uhapšeno u Vašingtonu zbog protesta u kongresnoj zgradi

VAŠINGTON - Američka policija uhapsila je oko 200 jevrejskih aktivista koji su protestovali protiv američke vojne podrške Izraelu u jednoj od zgrada Kongresa u kojoj se nalaze kabineti članova Predstavničkog doma.

Demonstranti u kongresnoj zgradi Kenon haus, koje je prema pisanju Rojtersa, organizovala grupa "Jevrejski glas za mir", nosili su crvene majice sa natpisima "Ne u naše ime" i "Jevreji kažu da prestanete da naoružavate Izrael".

Pojedinci su nosili i transparente na kojima je pisalo "primirje sada" i "neka živi Gaza".

Grupa je saopštila da je uhapšeno više od 250 demonstranata i da je 400 ljudi učestvovalo u demonstracijama, dok je policija saopštila da je uhapšeno oko 200 ljudi.

Plan je bio da se protesti poklope sa Netanjahuovom posetom, tokom koje će se sastati sa predsjednikom SAD Džozefom Bajdenom, potpredsjednicom Kamalom Haris i republikanskim predsjedničkim kandidatom Donaldom Trampom.

Policija je saopštila da su protesti unutar kongresnih zgrada protivzakoniti.

"U proteklih devet mjeseci bili smo svedoci užasa u Gazi, počinjenih u naše ime i finansiranih od strane naše vlade", napisala je aktivistička grupa "Jevrejski glas za mir" na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana