Oglasio se Rasel Brend: Ovo je bila neobična i uznemirujuća nedjelja

Tanjug
Oglasio se Rasel Brend: Ovo je bila neobična i uznemirujuća nedjelja

LONDON - Britanski glumac i komičar Rasel Brend izjavio je da je ova nedjelja bila "neobična i uznemirujuća", nakon što su protiv njega iznijete optužbe za seksualno uznemiravanje i silovanje, što je kasnije dovelo do odluke „Jutjuba“ da demonetizuje njegove klipove na toj platformi.

U videu objavljenom na društvenim mrežama, Brend se zahvalio pratiocima na podršci, ali i na tome što su, kako je rekao, doveli u pitanje informacije koje su im predočene u vezi sa optužbama na njegov račun, prenosi BBC.

Brend se nije direktno osvrnuo na optužbe, ali je poručio da su mediji korumpirani i da u njima vlada cenzura, kao i da su u "dubokom dosluhu sa državom i velikim korporacijama".

Dodao je da će u ponedjeljak objaviti potpuniji video na striming platformi „Rambl“.

„Jutjub“ je ranije ove nedelje saopštio da su kanali za reklamiranje Rasela Brenda suspendovani do daljeg zbog "kršenja politike odgovornosti".

Kako se navodi, ta mjera je preduzeta kako bi se zaštitili korisnjici platforme.

-Ako kreatorovo ponašanje van platforme šteti našim korisnicima, zaposlenima ili ekosistemu, mi poduzimamo mjere - rekao je portparol „Jutjuba“ i dodao da se odluka odnosi na "sve kanale koji mogu da budu u vlasništvu ili kojima upravlja Brend".

Taj potez „Jutjuba“ uslijedio je nakon što su se pojavili navodi da je Brend između 2006. i 2013. godine seksualno uznemiravao i silovao nekoliko žena i nakon što je otkazana njegova turneja "Bipolarisation".

Brend je posljednjih godina na svom „Jutjub“ kanalu, gdje ima 6,6 miliona pretplatnika, postavljao video-zapise o duhovnosti, politici protiv establišmenta i, odnedavno, NLO.

Pored glavnog kanala, ima još tri - "Buđenje sa Raselom", "Ostanite slobodni sa Raselom" i "Fudbal je fin".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana