Oglasio se Bajdenov tim: Teško je raspravljati sa lažovom

B92
Oglasio se Bajdenov tim: Teško je raspravljati sa lažovom

Predsjednik SAD Džo Bajden ne odustaje od trke za reizbor, rekao je danas zvaničnik njegove kampanje nakon debate protiv republikanskog kandidata Donalda Trampa, kojom pojedine demokrate nisu bile zadovoljne.

''Naravno da neće odustati", rekao je portparol Bajdenove kampanje Set Šuster, prenosi Hil.

Bajden je sam nakon debate takođe potvrdio da neće odustati od trke za novi četvorogodišnji mandat.

"Teško je raspravljati sa lažovom. Njujork tajms je istakao da je lagao 26 puta", poručio je on, misleći na bivšeg predsjednika Trampa.

Demokrate su u velikoj mjeri kritikovale Bajdenov nastup u debati sa Trampom u četvrtak uveče, od kojih su neke priznale da će podstaći razgovore o tome da li predsednika treba zamijeniti prije nacionalne konvencije u avgustu, gdje će demokrate zvanično imenovati svog kandidata.

Predsjednikov glas je u toku debate bio hrapav, što je Bijela kuća kasnije pripisala prehladi, a takođe je povremeno gubio tok misli ili se borio da jasno iznese poentu. Anketa CNN-a među posmatračima debate pokazala je da je 67 odsto ispitanih reklo da je Tramp pobijedio u debati.

Bajdenova kampanja je istakla da je imala rekordan dan prikupljanja sredstava od građana i navela je desetine Trampovih laži i njegovo odbijanje da se obaveže da prihvati rezultate izbora 2024, kao znake da debata nije prošla dobro ni za republikanskog kandidata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana