Obustavljaju se svi letovi od Beča do Teherana

Tanjug
Foto: Ilustracija

Ostrian erlajns, posljednja zapadnoevropska avio-kompanija koja leti za Iran, saopštila je da obustavlja sve letove od Beča do Teherana do 18. aprila, kao odgovor na eskalaciju tenzija u regionu.

Austrijska avio-kompanija je nastavila da leti za iransku prestonicu duže nego njena matična kuća njemačka Lufthanza, jer je Beč bliže Teheranu, što znači da bi lakše mogla da prekine letove ili da preko noći ostavi osoblje u Teheranu u slučaju da bude primorana, prenosi Rojters.

Rute koje prolaze kroz iranski vazdušni prostor takođe će biti modifikovane, navedeno je u saopštenju Ostrian erlajnsa i istaknuto da je bezbjednost putnika i posade prioritet.

Austrijsko Ministarstvo spoljnih poslova juče je, nakon njemačkog, pozvalo je svoje građane da napuste Iran.

Prethodno su mediji prenijeli da se Izrael sprema za najgori scenario, odnosno za napad Irana, u znak odmazde za napad Izraela na iranski konzulat u Damasku u Siriji, kada je ubijeno nekoliko iranskih vojnih zvaničnika.

Dvojica američkih zvaničnika rekli su za Si-Bi-Es da bi u napadu bilo korišćeno više od 100 dronova i desetine projektila usmjerenih na vojne mete u Izraelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana