Obrt u slučaju nestanka i smrti Srpkinje Ane Volš

GS
Obrt u slučaju nestanka i smrti Srpkinje Ane Volš

Policajac Majkl Proktor, ključni svjedok i glavni istražitelj koji je prikupljao dokaze protiv Brajana Volša, osumnjičenog za ubistvo supruge, Beograđanke Ane Volš, suspendovan je zbog propusta koje je napravio u drugoj istrazi kojom je takođe rukovodio.

Kako prenose američki mediji, suspenzija čovjeka koji je potpisao krivičnu prijavu protiv Volša za ubistvo supruge, koja je nestala 1. januara 2023. i njeno tijelo do danas nije pronađeno, mogla bi da dovede i do preispitivanja svega što je prikupio u istrazi ubistva Ane Volš.

Zahtjev za izuzeće

"Advokat Brajana Volša najavio je da odbrana razmatra da sudu podnese zahtjev za izuzeće inspektora Proktora, zbog sumnje u njegovu pristrasnost. U slučaju Volša to bi značilo da bi mogao da iz cijelog predmeta bude isključen glavni istražitelj i ključni svedok protiv osumnjičenog. Nema sumnje da će advokati odbrane suspenziju iskoristiti da diskredituju istragu koju je vodio Proktor", prenose mediji i dodaju da se iz sudskih spisa vidi da je upravo ovaj inspektor potpisao krivičnu prijavu za ubistvo Ane Volš i svoj potpis stavio na prikupljene dokaze, piše Kurir.

Državna policija je, kako dodaju, razriješila Proktora dužnosti nakon što je otkriveno da je u slučaju ubistva policajca iz 2022. prećutao da je bio u bliskim prijateljskim odnosima s njim i njegovom porodicom, koja mu je tokom istrage obećavala poklone.

Naročito bi, kako dodaju, na slučaj ubistva Ane Volš moglo da utiče to što je u predmetu ubistva policajca Proktor osporavao gugl pretragu kao dokaz.

Podsjetimo, jedan od ključnih dokaza protiv Volša je upravo pretraga na internetu u kojoj je, kako je otkriveno, istraživao kako najbolje da ukloni tragove krvi, koliko dugo tijelo može da stoji, a da ne počne da se osjeća, kako da isječe tijelo i slično.

"Proktorove malverzacije u slučaju policajca predstavljaju razlog za zabarinutost u slučaju Volš. Svaki dokaz koji je potpisao biće podvrgnut kontroli", rekao je za američke mediji bivši državni tužilac.

U slučaju ubistva policajca i u slučaju ubistva Ane Volš, suspendovani policajac imao je istu ulogu - potpisivao je zapisnike i uručivao naloge za pretres na osnovu kojih su prikupljani dokazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana