Obrador: Meksiko je bezbjednija zemlja od SAD

Tanjug
Obrador: Meksiko je bezbjednija zemlja od SAD

MEKSIKO SITI- Meksiko je bezbednija zemlja od Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador, nedjeljama nakon što je otmica četvorice Amerikanaca privukla globalnu pažnju na bezbjednosnu krizu u toj zemlji.

-Meksiko je bezbjedniji od Sjedinjenih Država. Nema problema sa bezbjednim putovanjem kroz Meksiko. To je nešto što građani SAD takođe znaju, baš kao i naši Meksikanci koji žive u Americi - rekao je on tokom jutarnjeg brifinga za novinare, prenosi CNN.

Kidnapovani Amerikanci su početkom marta putovali u meksički pogranični grad Matamoros kada su ih napali naoružani ljudi za koje se vjeruje da su povezani sa zalivskim kartelom.

U incidentu su poginula dvojica Amerikanaca i meksički prolaznik.

U petak je Ministarstvo javne bezbjednosti Teksasa savjetovalo stanovnicima da izbejgavaju putovanja u Meksiko tokom proqećnih raspusta, navodeći kao razlog rizik od nasilja kriminalnih kartela.

Na pitanje lokalnog reportera o bezbjednosti u Meksiku, Lopez Obrador je naveo popularnost svoje zemlje među američkim turistima i iseljenicima, koji su se posqednjih godina spustili u popularna priobalna područja, kao i u Meksiko Siti, da bi iskoristili toplije vreme i niže troškove života.

Američki putnici godišnje donose milijarde prihoda za Meksiko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana