Oboreno 17 dronova: Ukrajinski napadi u tri ruska regiona

Tanjug
Foto: Mil.ru

MOSKVA - Ruska protivazdušna odbrana oborila je 17 ukrajinskih bespilotnih letjelica i više projektila iznad regiona Belgorod, Brijansk i Kursk, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva odbrane. Ruske snage udbile ukrajinski napad iznad Krima, oboreno 10 balističkih raketa SEVASTOPOLj - Ruske vazduhoplovne snage su u toku odbile vazdušni napad Ukrajine na Sevastopolj, a ruski sistemi PVO su iznad Krima oborili 10 balističkih raketa, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Oborena su dva projektila “HARM”, dvije bombe “Hamer” i dvije rakete ispanjene iz višeraketnog sistema (MLRS).

''Protekle noći, broj pokušaja kijevskog režima da izvrši terorističke napade korišćenjem američkih operativno-taktičkih raketa ATACMS, francuskih vođenih bombi HAMMER, američkih antiradarskih raketa HARM, raketa velikog kalibra i bespilotnih letjelica tipa avion zaustavljeni su ciljevi na teritoriji Ruske Federacije”, navedeno je u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Dodato je snage PVO oborile su 17 ukrajinskih dronova i 2 granate MLRS na nebu iznad Belgorodske, Brjanske i Kurske oblasti, prenosi RIA Novosti.

Guverner Sevastopolja Mihail Razvozžajev je izvjestio da su snage protivvazdušne odbrane oborile nekoliko ukrajinskih projektila iznad voda u blizini grada i u oblasti aerodroma Belbek.

Sevastopoljski spasioci ugasili su požar koji je nastao nakon pada raketa u rejonu sela Poljuško, ali nije bilo štete na civilnoj infrastrukturi. 

Krhotine su pale i na području Fedorovske ulice, ali nije bilo žrtava.

Prema riječima guvernera Belgoroda Vjačeslava Gladkova, tokom odbijanja vazdušnog napada na Belgorod u selu Dubovoe, zapalila se privatna stambena zgrada uslijed direktnog pogotka granate. 

U napadu su povrijeđene dve osobe, tvrdi guverner.

Ruska agencija navodi da je ukrajinsko granatiranje centralnih i pograničnih regione Rusije, postalo učestalo, ali da ruske vazduhoplovne snage redovno odbijaju napade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana