Obilni pljuskovi izazvali poplave u Njujorku, poremetile rad metroa

Tanjug
Foto: AFP

NjUJORK- Obilni pljuskovi poslije nedelju dana uglavnom stalnih padavina izazvali su danas iznenadne poplave u Njujorku, poremetile rad metroa u najnaseljenijem gradu u SAD i pretvorile mnoge ulice u mala jezera.

Upozorenje o poplavama važilo je u Njujorku do podneva po lokalnom vremenu, jer je na nekim lokacijama palo više od pet centimetara kiše, a očekivalo se još toliko u roku od nekoliko sati, saopštila je Nacionalna meteorološka služba, prenio je Rojters.
    
"Pomerite se sada na viša mesta. Delujte brzo da biste zaštitili svoj život", navodi se u savetu Nacionalne meteorološke službe objavljenom na njenom sajtu.
    
Ekstremne padavine podstakle su guvernerku Njujorka Keti Hočulda proglasi vanredno stanje za Njujork, Long Ajlend i Hadson Valej.
    
"Molim vas, preduzmite korake da ostanete bezbedni i zapamtite da nikada ne pokušavate da putujete po poplavljenim putevima", istakla je ona u poruci objavljenoj na platformi X (Tviter).
    
Na slikama i video snimcima mogu se videti ulice i metro koji su poplavljeni širom Njujorka, zbog čega je bio paralisan jutarnji saobraćaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana