Obavještajna služba Rusije: Vašington priprema diskreditaciju Zelenskog

Tanjug
Obavještajna služba Rusije: Vašington priprema diskreditaciju Zelenskog

MOSKVA - Spoljna obavještajna služba Rusije tvrdi da američka administracija planira da pokrene snažnu informativnu kampanju kako bi diskreditovala predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog i primorala ga da napusti funkciju.

U saopštenju se navodi da „SAD istražuju opcije za zamjenu Zelenskog ličnošću kojom se može lakše upravljati i koja je manje korumpirana“, prenosi RIA Novosti.

-Prema informacijama Spoljne obavještajne službe Rusije, među američkom elitom raste nezadovoljstvo Zelenskim, a i u Demokratskoj i u Republikanskoj stranci sve su glasniji oni koji izražavaju sumnju u „svrsishodno trošenje milijardi dolara na vojnu pomoć“ Kijevu. Zelenski preduzima bezumne korake koji prijete eskalacijom daleko van granica Ukrajine - ističe Spoljna obavještajna služba Rusije.

Dodaje se da zato američka administracija traži zamjenu za njega koja bi odgovarala većini zapadnih saveznika.

Prema ruskim obavještajnim informacijama, bivši ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov smatra se najpogodnijim kandidatom zbog svojih bliskih veza sa ukrajinskim nacionalističkim formacijama i kontakata sa liderima evropskih zemalja.

Bijela kuća smatra da će to omogućiti Zapadu da se bolje pripremi za mogući početak pregovora sa Rusijom o rješavanju ukrajinskog konflikta, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana