Novi detalji o otpadanju dijela kabine „boinga 737“

Tanjug
Novi detalji o otpadanju dijela kabine „boinga 737“

VAŠINGTON - Predsjedavajuća američkog nacionalnog Odbora za bezbjednost saobraćaja (NTSB) Dženifer Homendi izjavila je da nijedan putnik nije sjedio do prozora aviona „boing 737 MAKS 9“ kompanije Aljaska Erlajns u trenutku kada je otpao dio kabine, zbog čega je avion u petak prinudno sletio, prenose američki mediji.

Homendi je na konferenciji za novinare rekla da je dio trupa aviona otpao, ali da na sjedištima u tom dijelu aviona nije bilo putnika, prenosi Rojters.

-"Srećni smo što se ovo nije završilo tragičnije - dodala je Homendi.

Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) u subotu je naložila da se prizemlji flota od 171 „boinga 737 MAKS 9“ radi bezbednosnih provjera.

Avion „boing 737-9 Maks“ kompanije Aljaska erlajns na letu iz Oregona za Kaliforniju morao je u petak prinudno da sleti zbog otkidanja kabinskog dijela trupa aviona tokom leta, a prije polijetanja nije bilo neposrednih naznaka o postojanju nedostatka na konstrukciji letjelice.

Niko od 171 putnika i šest članova posade koji su bili u avionu nije povrijeđen, saopšteno je iz kompanije Aljaska erlajns.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana