Nova razmjena paljbe preko izraelsko-libanske granice

Srna
Foto: Arhiva (Tanjug/AP)

Odbrambene snage Izraela (IDF) objavile su danas da je odjeknula eksplozija u komuni Hanita, na sjeveru Izraela, i da je izraelska vojska uzvratila gađanjem libanske teritorije.

- Eksplozija se dogodila nedavno na sigurnosnoj ogradi u komuni Hanita. Ograda je oštećena. IDF trenutno odgovaraju artiljerijskom vatrom u pravcu libanske teritorije - navodi se u objavi IDF na "Telegramu".

U objavi se dodaje da je podignuta uzbuna zbog "infiltriranja terorista u komunu" i da izraelski vojnici trenutno pretražuju područje, prenosi RIA Novosti.

Libanska novinska agencija NNA objavila je u ponedjeljak, 9. oktobra, da je izraelska vojska ispalila projektile ka južnom dijelu Libana. U izvještaju se navodi da su izraelske snage ciljale područje grada Duhaira na jugu Libana.

Odbrambene snage Izraela /IDF/ saopštile su istog dana da je vojska eliminisala nekoliko naoružanih lica koja su se infiltrirala na izraelsku teritoriju iz Libana, usljed eskalacije sukoba Izraelaca i Palestinaca.

Vojska je u objavi dodala da helikopteri gađaju pogranično područje.

Salva raketa ispaljena je dan kasnije iz južnog Libana ka Izraelu.

Zamjenik lidera libanskog Hezbolaha Naim Kasem izjavio je ranije danas da je ta grupa spremna i da će dati doprinos kada se radi o sukobu protiv Izraela u skladu sa svojim planom, uprkos tome što strane sile traže od grupe da se drži po strani u sukobu Izraelaca i Palestinaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana