Njujorški carinici se razboljeli poslije kontakta sa sumnjivim paketom

Agencije
Njujorški carinici se razboljeli poslije kontakta sa sumnjivim paketom

Njujork - Dvojica carinka na njujorškom aerodromu “Džon Ficdžerald Kenedi” imala su zdravstvene probleme pošto su došli u dodir sa paketom u centru za pošiljke, koji je očigledno sadržavao toksičnu materiju, izvijestili su lokalni mediji, prenose agencije.

Federalni istražni biro (FBI) je potvrdio da je poslao tim za opasnost da pregleda dvojicu radnika i paket zbog “mogućnosti kontaminacije”, rekao je portparol.

Na svom veb sajtu “Njujork Post” piše da je testovima potvrđeno da sumnjivi paket sadrži nervni otrov VX, ali su policijski izvori rekli da će biti potrebno nekoliko dana da se utvrdi prava priroda otkrivene supstance.

Lokalni informativni TV kanal je saopštio da su se dvojica carinka oporavila od mučnine i da su odbili dalju medicinsku pomoć.

Pozivajući se na neimenovanog zvaničnika policije, stanica je javila da je paket možda potekao iz Kine.

Incident, koji nije imao nikakvog uticaja na putnički terminal na aerodreomu niti letove, uslijedio je poslije sedmice pojačanih bojazni u SAD o mogućem terorističkom napadu, zbog čega su zatvorena brojna američka diplomatska predstavništva na Bliskom istoku i sjeveru Afrike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana