Njemica preminula nakon napada ajkule kod Kanarskih ostrva

Tanjug
Foto: Ilustracija

MADRID – Neimenovana njemačka državljanka preminula je nakon što ju je napala ajkula dok je plivala pored katamarana na otvorenom moru između španskih Kanarskih ostrva i zapadne Afrike, rekao je danas portparol policije.

Žena, stara 30 godina, putovala je katamaranom koji je prije četiri dana isplovio ka jugu sa ostrva Gran Kanarija, prenosi Rojters.

Dok je plivala, ajkula ju je napala i odgrizla joj jednu nogu, dodala je policija. Obalska straža je doletjela sa Gran Kanarije u to područje, 514 kilometara južno od ostrva, i evakuisala ženu, koja je potom u helikopteru preminula od zadobijenih rana.

Iako je nekoliko vrsta ajkula dovoljno veliko i agresivno da love životinje veličine čovjeka, napadi ajkula na ljude i smrtni slučajevi su rijetki, navodi britanska agencija.

Međunarodni dosije o napadima ajkula (ISAF) Muzeja prirodne istorije Floride identifikovao je 14 smrtnih slučajeva povezanih sa ajkulama širom svijeta 2023. godine. ISAF je zabilježio samo šest potvrđenih incidenata povezanih sa ajkulama u istoriji Španije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana