Njemački desničari odbili da aplaudiraju Zelenskom u Bundestagu

Tanjug
Foto: Handelsblatt

BERLIN - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski danas je u njemačkom parlamentu govorio o sukobu s Rusijom i potrebi za ujedinjenom Evropom, nakon čega je dobio gromoglasni aplauz od prisutnih, osim od članova desničarske stranke Alternativa za Njemačku (AfD).

Većina AfD poslanika nije prisustovala sjednici na kojoj je govorio Zelenski, dok su članovi koji su bili u Bundestagu imali skamenjeni izraz lica, prenosi Gardijan.

Stranka je jasno stavila do znanja svoje protivljenje Zelenskom i ostvarila uspjeh na evropskim i opštinskim izborima u nedjelju navodeći da želi da Njemačka obnovi svoje veze sa vladom u Moskvi i da prestane da snabdjeva Kijev oružjem.

''Podijeljena Evropa nikada nije bila srećna. Podijeljena Njemačka nikada nije bila srećna. Ne treba da vam to govorim, to znate iz sopstvenog iskustva. Zato možete razumjeti zašto se mi Ukrajinci borimo protiv pokušaja da nas podjele, zašto radimo sve, apsolutno sve da ne dozvolimo da se napravi zid u našoj zemlji'', rekao je Zelenski.

On je istakao da ''Rusija mora da plati'' za štetu nanijetu Ukrajini, kao i da je ''u svačijem interesu'' da Moskva izgubi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana