Njemačka policija sprovodi racije protiv aktivista nakon što su blokirali aerodrome

Tanjug
Foto: Telegram

BERLIN - Nakon protesta na nekoliko aerodroma u Njemačkoj, policija u zemlji pretresa stanove pripadnika klimatske grupe "Poslednja generacija". Policija je jutros u 6.30 "upala" u stanove aktivista, posebno u Berlinu, a te mere preduzete su na zahtjev tužilaštva u Frankfurtu na Majni, rekao je portparol berlinske policije, nenavodeći detalje, prenijela je njemačka televizija Velt.

Prema navodima pomenute klimatske grupe, policija je upala u stanove osam članova grupe koji su 25. jula upali u prostorije uprave na aerodromu u Frankfurtu i započeli protest zbog čega je otkazano oko 230 od 1.400 planiranih letova. 

Prema dostupnim informacijama policije Frankfurta na Majni, uhapšena su četiri muškarca, dve žene i dve nebinarne osobe. Grupa je objavila da policija pretresa i domove njihovih članova u Frajburgu, Haleu, Lajpcigu i Manhajmu i ocenila da je reč o "pokušaju zastrašivanja koje ima traumatične posledice po ljude".
 
Pored Frankfurta slična akcija dogodila se i na aerodromu Keln-Bon 22. jula kada su na nekoliko sati suspendovani letovi, jer su se klimatski aktivisti zalepili za pistu. Ove nedjelje se saznalo da klimatski aktivisti iz "Poslednje generacije" zbog neuspeha akcije prekidaju proteste u Austriji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana