Ning: Vašington i NATO da prestanu sa stvaranjem imaginarnih neprijatelja

Srna
Ning: Vašington i NATO da prestanu sa stvaranjem imaginarnih neprijatelja

PEKING- Kina je pozvala SAD i NATO da prestanu da stvaraju imaginarne neprijatelje na međunarodnoj sceni, saopštila je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Mao Ning.

Ona je na zahtjev agencije TASS da prokomentariše izjave stalnog predstavnika SAD u NATO-u Džulijan Smit rekla da je Kina oduvijek bila privržena održavanju mira, stabilnosti i napretka širom svijeta.

"Zabrinuta strana treba da prestane da iznosi neosnovane optužbe i klevete protiv Kine, da promoviše sukob i stvara imaginarne neprijatelje", istakla je Maova.

Prema njenim riječima, SAD treba da prestanu da koriste NATO kao sredstvo za održavanje hegemonije i stvaranje nereda u svijetu.

Maova je napomenula da SAD treba da odustanu od svog mentaliteta iz Hladnog rata i politike blokovske konfrontacije, te da učine više kako bi obezbijedile globalni mir i stabilnost.

List "Fajnanšel tajms" objavio je juče da je Smitova izjavila da je Vašington zabrinut zbog navodne "zajedničke strategije Moskve i Pekinga čiji je cilj podrivanje jedinstva Alijanse".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana