Niki Hejli: Tramp se druži sa diktatorima koji žele da nas ubiju

Tanjug
Niki Hejli: Tramp se druži sa diktatorima koji žele da nas ubiju

VAŠINGTON - Niki Hejli, bivša ambasadorka UN i protivkandidat Donaldu Trampu na unutarstranačkim izborima Republikanske partije u Nju Hempširu, kritikovala je  bivšeg predsjednika, zbog, kako je navela, njegovog odnosa sa „diktatorima koji žele da nas ubiju“.

-Ne možete podržati nekoga ko pokušava da se druži sa diktatorima koji žele da nas ubiju. Umesto toga, morate im dati do znanja šta očekujemo od njih. To je razlika - rekla je Hejli za CBS.

Ona je navela da se Trampov angažman sa ssevernokorejskim liderom Kim Džong Unom „vraća na stari obrazac“, i podsjetila na Trampove pozitivne izjave o kineskom predsjedniku Si Đinpingu i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

-Kada trenutno imate ratove širom svijeta i nestabilnost, naš cilj je da spriječimo rat, a mi to ne možemo da uradimo pokušavajući da se družimo sa diktatorima - rekla je ona.

Hejli je ponovila stav da Amerikanci ne žele revanš aktuelnog predsjednika Džozefa Bajdena i Trampa 2024. godine, ističući da bi Trampovo predsjedavanje rezultiralo „haosom“.

- Bez obzira na to šta je u pitanju, haos ga prati, s pravom ili ne. I tako se dešava ono što ostatak Amerike dovodi u haos - istakla je Hejli.

Ovi potezi dolaze uoči izbora u Nju Hempširu, gdje je Hejli uložila veliki dio svojih ambicija za Belu kuću na predsjedničkim izborima u novembru, posebno nakon što je osvojila treće mjesto u Ajovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana