Nikad ne bockaj ruskog medvjeda

Agencije
Nikad ne bockaj ruskog medvjeda

MOSKVA - Ruska poslanica i bivša agentkinja Marija Butina izjavila je danas da je Zapad umiješan u ukrajinski upad na rusku teritoriju i time provocira Rusiju na opasnu eskalaciju.

Sjedinjene Države i drugi zapadni podržavaoci Ukrajine negirali su da su unaprijed obaviješteni o ukrajinskom napadu i upadima posljednjih dana u ruskoj oblasti Kursk.

Butina: Zapad je umiješan u napade

- Naravno da su umiješani“, rekla je Butina za Rojters na pitanje da li je Zapad umiješan. „Kada sam studirala u Sjedinjenim Državama, glavno pravilo je bilo: ‘Ne bockaj ruskog medvjeda’. Šta tačno radi Zapad danas, rekla je ona. Ruski medvjed je jedan od zaštitnih znakova Rusije i simbol ruske veličine i moći.

Butina, koja je provela 15 mjeseci u američkom zatvoru jer je djelovala kao neregistrovani ruski agent, a sada je poslanik vladajuće partije Jedinstvena Rusija, rekla je da je napad na Rusiju akt „međunarodnog terorizma“ jer je napadnuta civilna infrastruktura.

- Oni pokušavaju da poboljšaju svoju reputaciju prolivanjem krvi vojnom silom i terorizmom, to nije način na koji se pregovara, rekla je Butina.

- Naš odgovor treba da bude na vojnom polju, što podrazumijeva protjerivanje ukrajinskih snaga danas i prebacivanje odgovornosti na one koji su zaista odgovorni za forsiranje i eskalaciju ovog sukoba, a to je Zapad, rekla je Butina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana