Nijemac uhvaćen u švercu zlata vrijednog 90 miliona rubalja

Tanjug
Foto: Psskov.aif.ru

BERLIN - Njemački državljanin koji je uhvaćen u pokušaju da u Rusiju prokrijumčari zlato u vrijednosti od više od 90 miliona rubalja (982.500 dolara) suočava se sa kaznom zatvora do pet godina, saopštili su danas lokalni carinski organi u gradu Pskovu u istoimenoj oblasti na sjeverozapadu Rusije, na oko 20 kilometara od ruske granice sa Estonijom.

 „Carinski službenici i pripadnici FSB zaustavili su 58-godišnjeg Nijemca koji je u svom kamperu navodno nosio 13 kilograma zlatnih poluga“, navodi se u zvaničnom saopštenju ruskih vlasti objavljenom na platformi Telegram, prenosi Rojters.

Njemačko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je upoznato sa slučajem i da je uhapšenom Nijemcu ponuđena konzularna pomoć njemačkog generalnog konzulata u Sankt Peterburgu.

Pokrenut je krivični postupak, a pored zatvorske kazne osumnjičeni za šverc zlata bi takođe mogao da se suoči sa novčanom kaznom do milion rubalja.

Hapšenje zapadnih državljana u Rusiji, uključujući nekolicinu njemačkih državljana koji su nedavno oslobođeni u okviru razmjene zatvorenika, postalo je sve problematičnija tema u kontekstu rata Rusije i Ukrajine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana