Nije postignut sporazum o priznanju krivice Hantera Bajdena

Tanjug
Nije postignut sporazum o priznanju krivice Hantera Bajdena

VILMINGTON - Sporazum o priznanju krivice Hantera Bajdena, sina predsjednika SAD Džozefa Bajdena, u dva postupka za poreske prekršaje danas nije postignut jer je sudija federalnog suda koja je vodila postupak izrazila zabrinutost zbog terminologije korišćene u sporazumu o drugoj povezanoj optužbi za posjedovanje oružja.

Ishod današnjeg ročišta privremeno ostavlja otvorenom višegodišnju istragu o poslovanju Hantera Bajdena, prenosi AP.

Hanter Bajden je optužen za dva krivična djela neplaćanja poreza u iznosu od više od 100.000 dolara na prihode od više od 1,5 miliona dolara, ostvarene 2017. i 2018. godine, ali on je sklopio sporazum sa tužilaštvom koje je planiralo da zatraži dvogodišnju uslovnu kaznu.

Međutim, prošlog mjeseca, Bajden je optužen i za nelegalno posjedovanje vatrenog oružja, iako je bio svjestan da je zavisnik od narkotika, što je krivično djelo, navelo je tužilaštvo.

U optužbi je navedeno da je predsjednikov sin tokom 11 dana oktobra 2018. godine posjedovao „Kolt Kobra 38 Specijal“ i u slučaju da ga sud proglasi krivim predviđena je maksimalna kazna do 10 godina zatvora.

Sudija Okružnog suda SAD Merilen Norejka, koju je imenovao predsjednik Donald Tramp, rekla je da je zabrinuta zbog terminologije korišćene u sporazumu i predložila je da se advokati ponovo okupe i razgovaraju o tome.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana