Nigerija: Naoružani napadači nasumično pucali na ljude na pijaci, 21 osoba ubijena

GS
Foto: Ilustracija

KADUNA - Naoružani napadači ubili su danas 21 osobu i kidnapovali nepoznat broj njih u Kaduni, sjeverozapadnoj državi federacije Nigerije.

Napadači su nasumično pucali na ljude na pijaci sela Madaka, a zatim su kidnapovali nepoznati broj žena i djece, prenosi Rojters.

– Nisu se tu zaustavili, već su nastavili da pale prodavnice i vozila, kao i kliniku u blizini – rekao je očevidac Abdulaganiju Aliju.

Napad se desio poslije masovnog kidnapovanja ovog mjeseca kada su naoružani napadači na motociklima oteli više od 280 đaka u gradu Kuriga.

Stotine ljudi je kidnapovano posljednjih godina u Nigeriji, posebno na sjeverozapadu zemlje, a grupe koje vrše otmice na sjeverozapadu odvojene su od militantne islamističke grupe Boko Haram na sjeveroistoku Nigerije, iako je bilo informacija da su povremeno možda radile zajedno, navodi BBC.

U Nigeriji je, u pokušaju da otmice budu spriječene, 2022. usvojen zakon prema kojem je plaćanje otkupa zločin i za to je predviđena zatvorska kazna od najmanje 15 godina, ali do sada niko nije uhapšen po tom osnovu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana