Nevrijeme paralisalo Italiju: Pijavica nosila sve s plaže, čovjek nestao u bujici

G.S.
Foto: Jahu Njuz

TORINO - Snažna oluja pogodila je italijansku regiju Piemonte i uzrokovala poplave koje su pričinile veliku štetu.

Voda je poplavila ulice Torina, Val di Susa i Val Cisonea. Poplavila je reka Gerardo zbog čega se u zaseoku Đordani srušio most koji su zatrpale stijenje i kamenje.

Prema prvim informacijama, u zaseoku Kombe odsječeno je dvadesetak ljudi. Reka se izlila i u gradu Busolenu prekinuvši saobraćaj na državnom putu zbog čega je izolovano oko tridesetak ljudi.

U blizini Torina nestao je muškarac (58) čiji je traktor odnela rečna bujica. Za njim tragaju vatrogasci, a spasavanje otežava loše vrijeme. 

S obale, do koje vodi zemljani put koji je sada presjekla voda, vidi se vozilo koje je prevrnuto u koritu reke i viri iz mutne vode, prenosi Telegraf.

Snažan pljusak s kratkim, ali jakim udarima vetra pogodio je Bari, izazvavši poplave i prekid saobraćaja. Podvožnjak u centru grada i železnički podvožnjak poplavljeni su i zatvoreni su za saobraćaj. Munje su uzrokovale nekoliko minuta zamračenja u centru grada.

U Veneciji je ponovo probleme stvarala plima. Trg svetog Marka je pod vodom, a nije se aktivirao sistem brana Mose, pa su se oglasile sirene za uzbunu. Osim toga, građani su dobili i SMS poruke upozorenja na opasnost od poplava.

Stalne kiše u Milanu uzrokovale su porast nivoa nekoliko reka. Rijeka Lambro prešla je 2,60 metara pa su evakuisana dva doma za starije. Naselje Ponte Lambro poplavljeno je jer je reka ušla u kanalizaciju.

Vatrogasci su morali da intervenišu kako bi spasili ljude iz četiri automobila koja su zarobljena u poplavljenom podvožnjaku, a jedna od intervencija vatrogasaca u četvrtak bilo je i spasavanje ljudi na brodu.

Vetar od preko 100 km/h u Đenovi i jaka kiša u zapadnoj Liguriji obarali su stabala i reklamne panoe Mnoga područja su poplavljena.

U Toskani je snimljena pijavica koja nosi ležaljke i suncobrane na plaži.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana