Nevjerovatan snimak posljednjih trenutaka ubijenog lidera Hamasa (VIDEO)

GS
Nevjerovatan snimak posljednjih trenutaka ubijenog lidera Hamasa (VIDEO)

TEL AVIV - Izraelski zvaničnici, bezbjednosne službe i Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su u četvrtak da je u operaciji izraelskih snaga u Rafi, u južnom pojasu Gaze, ubijen Jahja Sinvar, jedini preostali lider Hamasa.

Njega smatraju uglavnom odgovornim za planiranje krvavog upada boraca i palestinske grupe koju podržava Teheran u Izrael 7. oktobra prošle godine, masakra koji je uslijedio i kidnapovanja više od 200 ljudi, od kojih su mnogi i dalje u zatočeništvu.

Izrael je nakon napada pokrenuo osvetničku vojnu operaciju u Pojasu Gaze.

Izraelci su, nakon što je potvrđeno da je Sinvar mrtav, objavili nevjerovatan snimak posljednjih trenutaka šefa Hamasa. Kada su otkrili da se neko nalazi u porušenoj zgradi, IDF je poslala dron da snimi o kome se tačno radi. Ono što je kamera uhvatila je nevjerovatno – povređeni Sinvar sedi povređen u fotelji i pokušava da gađa dron štapom, dok je istovremeno sjedio na sofi s ozbiljnom povredom ruke, iz koje je obilno krvario.

Sinvar je ubijen u Gazi, kako je saopštila Izraelska radiodifuzna agencija, u operaciji koja ga je ciljano eliminisala u oblasti Tel al-Sultan u Rafi. U ovoj operaciji učestvovale su jedinice padobranaca, Bataljon 450 i Kfir jedinica.

Izraelski mediji objavili su fotografiju Sinvarovog tijela okruženog vojnicima unutar zgrade. Tijelo je identifikovano zahvaljujući istražiocima koji su ga ranije ispitivali tokom njegovog boravka u zatvoru u Izraelu, a potvrdu identiteta pružili su DNK test i analiza zuba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana