Neurohirurg optužena jer je dozvolila kćerki da učestvuje u operaciji

Tanjug
Foto: Ilustracija

BEČ - Austrijska neurohirurškinja čije ime nije saopšteno nalazi se pod istragom zbog sumnje da je dozvolila svojoj kćerki od 13 godina da aktivno učestvuje u operaciji i izbuši otvor u lobanji pacijenta.

Nakon nesreće u šumi, koja se dogodila u januaru ove godine, 33-godišnji pacijent prebačen je u Univerzitetsku bolnicu u Gracu sa ozbiljnim povredama glave, prenio je britanski Telegraf.

Hirurškinja je tada dozvolila svojoj kćerki tinejdžerki da aktivno učestvuje u operaciji, koja je uključivala otvaranje lobanje pacijenta, piše austrijski list Kronen cajtung.

Operacija je navodno prošla bez komplikacija, da bi anonimna prijava sa optužbama stigla državnom tužilaštvu tek u aprilu. Nakon toga, policija je u julu obavijestila navodnu žrtvu o slučaju.

Kronen cajtung je prenio da su hirurškinja i još jedan specijalista koji je bio prisutan tokom operacije otpušteni.

Povodom čitavog slučaja oglasio se i advokat oštećenog Peter Frajberger.

„Ležiš tamo, nevoljno, bez svijesti i postaješ zamorče. Ovo ne bi trebalo da bude moguće. Ovo ne bi trebalo da se dogodi“, rekao je on, dodajući da svi koji su bili prisutni tokom operacije treba da podijele odgovornost.

On je najavio da će tužiti čitav tim koji je prisustvovao operaciji i tražiti odštetu.

Advokat je dodao da niko iz bolnice nije kontaktirao sa žrtvom da se izvini ili objasni, i da je to odsustvo dostojanstva.

Bolnica u Gracu je navela da je istraga protiv tima hirurga u toku ali da nema konkretnih dokaza da je i sama kćerka ljekarke učestvovala u operaciji.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana