Netanjahu: Licemjerje i laži pred najvišim sudom UN

Srna
Netanjahu: Licemjerje i laži pred najvišim sudom UN

JERUSALIM - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da su licemjerje i laži predstavljeni pred najvišim sudom UN i da se optužba Južnoafričke Republike protiv Izraela za genocid u Gazi može dogoditi samo svijetu okrenutom naopačke.

"Mi se borimo protiv terorista, borimo se protiv laži. Danas smo vidjeli svijet okrenut naopačke. Izrael je optužen za genocid dok se bori protiv genocida", rekao je Netanjahu.

On je dodao da se "Izrael bori protiv terorista i ubica koji su počinili zločine protiv čovječnosti: klali su, silovali, palili, raskomadali, odsijecali glave - djeci, ženama, starcima, mladićima i djevojkama".

"Licemjerje Južnoafričke Republike vrišti do nebesa. Gdje je bila Južnoafrička Republika kada su milioni ljudi ubijeni ili otrgnuti iz svojih domova u Siriji i Jemenu? Ko je to uradio? Partneri Hamasa", rekao je izraelski premijer.

Netanjahu je izjavio da će Izrael zadržati pravo da se brani sve dok ne postigne "potpunu pobjedu".

Međunarodni sud pravde otvorio je danas ročišta u slučaju u kojem Južnoafrička Republika traži hitnu obustavu izraelske vojne kampanje u Gazi i navodi da Izrael provodi genocid nad Palestincima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana