Netanjahu: Izrael će biti najjači saveznik SAD na Bliskom Istoku bez obzira na ishod izbora

Tanjug
Foto: Tajms of Izrael

TEL AVIV - Izrael će biti najjači saveznik SAD na Bliskom Istoku, bez obzira na to ko će u novembru biti izabran za novog predsjednika, izjavio je danas izraelski premijer Benjamin Netanjahu pred polazak u posjetu Vašingtonu.

Netanjahu je, obraćajući se novinarima pre nego što je poletio u Vašington, rekao da će se zahvaliti predsjedniku Džozefu Bajdenu, koji je juče odustao od trke za reizbor, za sve što je uradio za Izrael, prenosi Rojters.

„Planiram da vidim predsjednika Bajdena, koga poznajem više od 40 godina. Ovo će biti prilika da mu se zahvalimo za stvari koje je učinio za Izrael u ratu i tokom njegove duge i istaknute karijere u javnoj službi, kao senator, potpredsjednik i predsjednik“, rekao je Netanjahu, navodi Tajms of Izrael.

Dodao je da će sa Bajdenom razgovarati i o tome kako da dve zemlje napreduju u ostvarivanju ciljeva, a to je oslobađanje svih talaca koje drži Hamas, poraz te palestinske militantne grupe, suočavanje sa Iranom i obezbjeđivanje povratka svih građana Izraela u svoje domove na sjeveru i jugu.

„U ovom vremenu rata i neizvjesnosti, važno je da neprijatelji Izraela znaju da Amerika i Izrael stoje zajedno danas, sutra i uvijek“, istakao je Netanjahu.

Tajms of Izrael navodi da će se on tokom posjete SAD sastati sa američkim predsjednikom Džozefom Bajdenom, potpredsjednicom Kamalom Haris i da će održati govor u Kongresu.

Takođe se očekuje da se Netanjahu sastane sa kandidatom republikanaca za Donaldom Trampom, iako to još nije potvrđeno, navodi portal.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana