Netanjahu: Dogovor je blizu

Tanjug
Netanjahu: Dogovor je blizu

VAŠINGTON - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu danas je rekao porodicama talaca zatočenih u Gazi da bi sporazum koji bi obezbijedio njihovo oslobađanje mogao da bude blizu, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Netanjahu se nalazi u Vašingtonu i trebalo bi da se sastane s predsjednikom SAD, Džozefom Bajdenom, kasnije ove sedmice nakon što bude održao govor u Kongresu, prenosi "Reuters".

On se u Vašingtonu obratio i porodicama talaca rekavši da uslovi za dogovor o njihovom oslobađanju nesumnjivo sazrijevaju, dodajući da je to dobar znak.

"Napori da se postigne prekid vatre u ratu između Izraela i Hamasa, plan koji je izneo predsjednik Bajden u maju, uz posredovanje Egipta i Katara, dobili su na zamahu proteklog mjeseca", rekao je Netanjahu.

On je dodao da se sve to, nažalost, ne može dogoditi odjednom, već će biti postepeno i u fazama.

"Vjerujem da možemo unaprijediti postizanje sporazuma, što bi nam dalo prednost i omogućilo da obezbjedimo oslobađanje preostalih talaca (onih koji nisu oslobođeni u prvoj fazi)", rekao je izraelski premijer.

U međuvremenu, borbe se nastavljaju u palestinskoj enklavi Gazi, a izraelske snage izvele su novi napad na južno područje Kan Junis nakon što su naredile civilima da se evakuišu iz oblasti za koje su naveli da ih koriste palestinski ekstremisti za pokretanje napada, prenosi "b92".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana