Netanijahu rekao Makronu: "Ograničenja prodaje oružja Izraelu samo pomoći Iranu"

Tanjug
Foto: X.com

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanijahu rekao je francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu da će postavljanje ograničenja na prodaju oružja Izraelu samo pomoći Iranu i ojačati tu zemlju, saopštila je Netanijahuova kancelarija.

"Očekuje se da prijatelji Izraela stoje iza njega i da mu ne postavljaju ograničenja koja samo jačaju iransku terorističku osovinu", rekao je Netanijahu Makronu u telefonskom razgovoru, prenio je Tajms of Izrael.    

Netanijahu je rekao da operacije izraelske vojske protiv Hezbolaha, kojima se Makron protivi, "stvaraju priliku da se stvarnost u Libanu promijeni ka stabilnosti, bezbjednosti i miru u cijelom regionu".        

Dvojica lidera su se saglasila da nastave razgovor tokom sutrašnje posjete francuskog ministra spoljnih poslova Žan-Noela Baroa regionu.      

Francuska još nije objavila saopštenje o razgovoru Netanijahua i Makrona.

Netanijahu je izjavio u subotu da je "sramota" poziv Makrona na embargo na prodaju oružja Izraelu.

"Dok se Izrael bori protiv varvarskih snaga koje predvodi Iran, sve civilizovane zemlje treba čvrsto da stoje na strani Izraela. Ipak, predsjednik Makron i drugi zapadni lideri sada pozivaju na embargo na prodaju oružja  Izraelu. Sram ih bilo", naveo je Netanijahu.

    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana