Nestalo tijelo Alekseja Navaljnog

GS
Foto: Tanjug

Tim Alekseja Navaljnog saopštio je da se njegovo tijelo ne nalazi u mrtvačnici u kojoj su rekli da ga drže.

Kira Jarmiš, portparol ruskog aktiviste, rekla je da su majka i advokat Navaljnog stigli u mrtvačnicu u Salehardu, gradu u blizini zatvora u kojem je on služio, ali da je zatvorena.

U objavi na X platformi, nekadašnjem Tviteru, Jarmiš je rekla da su oboje „bili uvjeravani“ da je njegovo tijelo tamo od strane kaznene kolonije.

Alexey Navalny was murdered. His death occurred on February 16 at 2:17 p.m. local time, according to the official message to Alexey’s mother.

An employee of the colony said that the body of Navalny is now in Salekhard. It was picked up by investigators from the IC. Now they are…

— Kira Яrmыš (@Kira_Yarmysh) February 17, 2024

– Advokat je pozvao telefonski broj koji je bio na vratima. Rečeno mu je da je on sedmi zvao danas. Aleksejevo tijelo nije u mrtvačnici – rekla je ona.
Federalno odjeljenje kazneno-popravne službe Jamalo-Nenečkog autonomnog okruga objavilo je 16. februara informaciju o smrti Alekseja Navaljnog (47) u kaznenoj koloniji u kojoj je služio kaznu.

 

Alexey's lawyer and his mother have arrived at the Salekhard morgue. It's closed, however, the colony has assured them it&39;s working and Navalny's body is there. The lawyer called the phone number which was on the door. He was told he was the seventh caller today. Alexey's body is… pic.twitter.com/CsPbONUBrn

— Kira Яrmыš (@Kira_Yarmysh) February 17, 2024

Prema navodima ovog odjeljenja, Navaljni se posle šetnje osjećao loše i onesvijestio se, medicinski službenici su odmah pritrčali u pomoć osuđeniku i pokrenuli reanimaciju koja je trajala više od pola sata, prenosi Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana