Nekoliko država poziva svoje državljane na oprez

SRNA
Nekoliko država poziva svoje državljane na oprez

LONDON - Australija, Nigerija, Malezija i Indonezija objavile su upozorenje svojim državljanima da ne odlaze u Britaniju uz upozorenje da se ne približavaju lokacijama na kojima se održavaju protesti.

Nasilje je izbilo u nekoliko gradova širom Engleske, a više od 420 ljudi je uhapšeno u nemirima koji su izbili nakon napada nožem na djecu tokom časa plesa u gradu Sautportu, gdje su ubijena tri djeteta.

Australijska administracija je u upozorenju svojim državljanima poručila da budu veoma oprezni i da izbjegavaju lokacije na kojima se održavaju protesti zbog mogućnosti izbijanja nasilja.

Nigerijsko Ministarstvo spoljnih poslova upozorava svoje državljane da je nasilje u Britaniji "poprimilo opasne proporcije" i da postoji veliki rizik od nasilja i nemira".

Visoki komesarijat Malezije tražio je od svojih državljana koji žive ili putuju u Britaniju da ne idu na lokacije gdje se održavaju protesti, da budu na oprezu i da prate posljednje vijesti i upozorenja lokalnih vlasti.

Indonezijska Ambasada u Londonu je objavila obavještenje svojim državljanima u Britaniji da izbjegavaju veća okupljanja i da pojačaju oprez. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana