Neispravan kabl za struju moguć uzrok najtežeg požara ove godine u Grčkoj

Tanjug
Foto: Anadolija

ATINA - Istražitelji sumnjaju da je neispravan vod za struju mogući uzrok najtežeg požara u ovoj godini u kojem je nedaleko od Atine poginula jedna žena a izgorjelo čak 10.000 hektara zemljišta, navode danas izvori bliski istrazi.

Požar, koji je počeo 11. avgusta, započeo je u šumi kod mesta Varnavas, 35 kilometara od prestonice i proširio se za samo jedan dan ka severnim predgrađima Atine, prenosi Rojters.

Vlasti su ispitale stanovnike Varnavasa u okviru istrage o uzrocima požara. Jedan 76-godišnji čovek ispričao je da je požar mogao izazvati drveni stub ispred njegove kuće za koji je labavo bio pričvršćen kabl za struju, naveli su zvaničnici.

Istražitelji za sada to vide kao najvjerovatniji uzrok izbijanja požara, ali se razmatra i mogućnost namjernog podmetanja.

Istraga bi trebalo da bude završena narednih mjeseci, naveo je izvor blizak istrazi.

Tužilac je u okviru istrage angažovao inženjere kako bi utvrdili uzrok požara, a grčka elektrodistribucija HEDNO saopštila je da nije našla dokaze o bilo kakvim kvarovima.

“Nemamo indicija da se dogodilo nešto poput kratkog spoja”, kazao je njihov zvaničnik, dodajući da su samo relevantne službe nadležne da utvrde tačan uzrok, prenosi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana