Nebenzja: Zapad snosi punu odgovornost mirovnih sporazuma

SRNA
Nebenzja: Zapad snosi punu odgovornost mirovnih sporazuma

NjUJORK - Zapad snosi punu odgovornost za sabotažu Sporazuma iz Minska i Istanbula koji je pokrenut u proljeće 2022. godine, rekao je danas stalni predstavnik Rusije u UN na sastanku Savjeta bezbjednosti Vasilij Nebenzja.

"Sprovođenje paketa mjera iz Minska bio je najbolja mogućnost za riješenje unutrašnjeg sukoba u Ukrajini jer bi rezultat sprovođenja Sporazuma bio da je Donbas dio Ukrajine. Prvenstveno, postala bi civilizovana država gdje se jednako poštuju prava svih bez diskriminacije na osnovu političkih, lingvističkih ili nacionalnih principa", izjavio je Nebenzja.

Prema njegovim riječima, Zapad je savršeno shvatio šta se dešava i gdje to može odvesti, ali nije učinio ništa, uz nadu da će "uz pomoć neonacista i rusofobnog čudovišta koje su odgojili na ruskim granicama poraziti ili u značajnoj mjeri oslabiti Rusiju".

On je podsjetio da nakon početka sukoba, zapadni rukovodioci kijevskog režima nisu dozvolili Ukrajini da potpiše mirovni sporazum koji je bio pokrenut u Istanbulu, ako da su saučesnici u tragediji i snose punu odgovornost za posljedice bezobzirnih i fatalnih postupaka te zemlje na sabotaži Sporazuma iz Minska i kasnijeg dogovora u turskom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana