Nebenzja: Rusija ne zna s kim da pregovara poslije 21. maja, Zelenski nelegitiman

Tanjug
Foto: Tass

NjUJORK - Stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja rekao je danas da Rusija ne zna s kim treba da pregovara u Kijevu, jer, kako je rekao, Volodimir Zelenski više neće biti legitiman predstavnik Ukrajine od 21. maja.

Prema njegovim riječima, Moskva bilježi povećan broj apela stranih partnera Ruskoj Federaciji, koji pozivaju na pregovore o okončanju neprijateljstava, prenijela je RIA Novosti.

“Ostavljajući po strani činjenicu da je kijevski režim, kao što smo se više puta uvjerili, u principu nesposoban za pregovore i da je i zakonski zabranio bilo kakve pregovore sa Rusijom, želim da postavim pitanje svima prisutnima: s kim uopšte, hipotetički, održati pregovore? Uostalom, jedina odluka kijevskog diktatora da ne održi predsjedničke izbore, očigledno u strahu od njihovog gubitka, donijeta kršenjem Ustava Ukrajine, čini ga nelegitimnim od 21. maja”, rekao je Nebenzja.

Ranije je poslanik ukrajinskog parlamenta Aleksandar Dubinski da Zelenskom ističe mandat 21. maja i da ga ne može produžiti.

“Mandat predsjednika Ukrajine će isteći 21. maja i ne može se produžiti, dok rad Vrhovne rade može. Nakon 20. maja, Rada će biti legitimna, ali predsjednik neće”, prenio je TASS riječi ukrajinskog poslanika sa Telegrama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana