Nebenzja: Izrael je ušao ''ol in'', SAD ''prate''

Tanjug
Nebenzja: Izrael je ušao ''ol in'', SAD ''prate''

NjUJORK - Ruski predstavnik pri UN Vasilij Nebenzja izjavio je da je Izrael, pokrenuvši napad na Liban ''odigrao ol in'', a da su ga SAD, kako je rekao, sputane predstojećim predsjedničkim izborima, ''pratile''.

-'Izrael je sada ušao „ol in“, uprkos gorkom iskustvu kampanje 2006. Zajedno sa njim, njegovi američki saučesnici primorani su da djeluju po principu ''pratiti ili nestati''. Štaviše, okovani su vrhuncem predizborne kampanje - rekao je Nebenzja tokom sastanka Savjeta bezbjednosti UN, prenosi RIA.

On je istakao da Rusija ostaje pri uvjerenju da je prekid vatre u Pojasu Gaze glavna stvar kojoj Savjet bezbjednosti treba da teži i dodao da će nakon toga uslijediti deeskalacija vojno-političke situacije, kako u Libanu, tako na Bliskom istoku u cjelini.

Prema njegovim riječima, za rješavanje situacije na Bliskom istoku Rusija je spremna da upotrijebi ''čitav impresivni arsenal mjera i sredstava koji su na raspolaganju Savjetu bezbjednosti UN''.

-Vjerujemo u sebe, ali nažalost, neke od naših kolega u Savetu nisu. Za mnoge od njih želja da ne osramote svog američkog saveznika i dalje zasjenjuje sve ostalo, a najviše za šta su sposobni su lijepi, ali prazni govori u ovoj prostoriji - ocijenio je Nebenzja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana