NATO: Ne tražimo konfrontaciju sa Rusijom, ali ona nije naš partner

Tanjug
NATO: Ne tražimo konfrontaciju sa Rusijom, ali ona nije naš partner

VILNjUS - NATO ne traži konfrontaciju sa Rusijom i ne predstavlja prijetnju za Moskvu, navodi se u kominikeu Alijanse nakon završetka prvog dana samita u Vilnjusu.

-Tražimo stabilnost i predvidljivost u evroatlantskom području i između NATO i Rusije. NATO ne traži konfrontaciju i ne predstavlja pijretnju za Rusiju. U svjetlu njene neprijateljske politike i djelovanja, ne možemo smatrati Rusiju našim partnerom -, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da svaka promjena u odnosima NATO i Rusije zavisi od toga da li će Moskva, kako se navodi, zaustaviti svoje agresivno ponašanje i u potpunosti se pridržavati međunarodnog prava.

-I dalje smo voljni da zadržimo otvorene kanale komunikacije sa Moskvom kako bismo ublažili rizike, spriječili eskalaciju i povećali transparentnost - poručuju iz NATO.

Istovremeno, dodaju da će nastaviti da procjenjuju implikacije ruske politike i ruskih akcija na bezbjednost alijanse, kao i da će „odgovoriti na ruske prijetnje i neprijateljske akcije na ujedinjen i odgovoran način“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana