NATO: Kijev će uskoro dobiti vojnu pomoć

Srna
NATO: Kijev će uskoro dobiti vojnu pomoć

BRISEL - NATO očekuje da će se u skoroj budućnosti poboljšati situacija u vezi sa municijom za ukrajinske snage, rekao je predsjedavajući Vojnog komiteta NATO-a Rob Bauer.

”Uvjeren sam da ćemo u skoroj budućnosti vidjeti određeni ozbiljan pomak što se tiče municije koju će Ukrajina da dobije”, rekao je Bauer novinarima.

On je dodao da situacija na liniji fronta nije prisilila Ukrajinu da sjedne za pregovarački sto, prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim riječima, ukrajinska vojska sada je u teškoj situaciji jer je kašnjenje u isporuci vojne pomoći Zapada rezultiralo negativnim posljedicama.

U međuvremenu, ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski okrivio je cijeli svijet za neuspjeh Ukrajine da zaustavi rusko napredovanje u oblasti Harkova, ističući da sada mora da pomogne Kijevu da preokrene situaciju.

Na pitanje novinara mreže Ej-Bi-Si da li vjeruje da je neuspjeh Ukrajine na ratištu krivica SAD, Zelenski je rekao da je to krivica cijelog svijeta i istakao da Kijev ne može da priušti da izgubi Harkov.

On je rekao da svijet može pomoći Kijevu da zadrži Harkov, grad od vitalnog značaja.

“Sve što nam treba su dva sistema 'patriot'. Rusija neće moći da okupira Harkov ako imamo sisteme žpatriotž”, istakao je Zelenski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana