Nastavlja se potraga za Hanom Linč

Tanjug
Nastavlja se potraga za Hanom Linč

RIM - Nastavlja se potraga za šestom i posljednjom osobom koja je nestala, kada je potonula jahta u blizini Palerma, kao i da se radi o Hani Linč, ćerki britanskog milionera koji je takođe bio na jahti, saopštila je danas italijanska vatrogasno-spasilačka služba.

Linč se takođe vodio kao nestao kada je potonula jahta, međutim njegovo telo

izvučeno je u četvrtak iz olupine jahte.

Kapetan i pomorski geodet Ed Giri rekao je da postoji nekoliko potencijalnih problema koji su možda doprinjieli nesreći, piše Skaj njuz.

On je kazao da stabilnost broda zavisi i od kobilice, i da bi izvučena kobilica smanjila stabilnost broda, zbog čega bi jahti bilo lakše da se prevrne.

Giri je takođe osporio komentare generalnog direktora „The Italian Sea Group“

Đovanija Kostantina, koji je rekao da su plovila poput potonule jahte napravljena tako da su „nepotopiva“.

„To je nekako teško shvatiti s obzirom na to da se jahta nalazi na 50 metara ispod površine vode“, rekao je i dodao da se slaže sa Konstantinovom tvrdnjom da je posada trebalo da bude na oprezu.

Jahta, koja je plovila pod britanskom zastavom, bila je dugačka 56 metara i na njoj su bile 22 osobe, 12 putnika i 10 članova posade, a prevrnula se i potonula u ponedjeljak u roku od nekoliko minuta nakon što bila pogođena olujnim nevremenom dok je bila usidrena kod obale sjeverne Sicilije.

Još jedna jahta bila je usidrena u blizini nije pretrpjela nikakvu štetu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana