Napadnut jug Izraela, otkrivena masovna grobnica

GS
Foto: Tanjug/AP

Hamas je ispalio desetine raketa na jug Izraela, odnosno na grad Aškelona, a nakon što je upozorio stanovnike tog grada da ga napuste do 17 časova, najavljujući napad.

BBS, koji na licu mjesta ima reportere, javlja da se odmah nakon 17 sati čulo nekoliko glasnih eksplozija.

"Ovdje smo u skloništu s lokalnim stanovništvom. Svi gledaju u svoje telefone i napeto čekaju šta će se sljedeće dogoditi. Čuli smo još eksplozija u zadnjih nekoliko minuta", rekao je jedan novinar.

Valerija Goldenberg (26) rekla je da je bila u posjeti mužu te da nije stigla do svog skloništa.

"Nije bila opcija otići. Imam roditelje ovdje, a moj muž radi u bolnici i ne može otići. Iskreno, nemam riječi kojima bih ovo opisala, ali svi se nadamo da će uskoro završiti“, kaže ona.

Stanovnicima na mobilne telefone stižu poruke upozorenja: "Raketna paljba: Uđite u zaštićeni prostor i ostanite u njemu“.

Uzbune su popraćene zvukom sirene, a zatim eksplozijama iznad glava.

Na društvenim mrežama pojavljuju se i prve fotografije raketiranog grada.

Istovremeno, TV kanal 24NjUZ da su su u malom kibucu Kfar Aza na jugu Izraela pronađena tijela više od 200 Izraelaca koje je navodno ubio Hamas.

Pomenuti kanal se poziva na spasioce iz organizacije ZAKA. Među žrtvama je, tvrde, i oko 40 djece. TV kanal navodi da su pojedinoj djeci odsječene glave.

Predstavnici medija pozvani su u utorak da obiđu mjesto razaranja u Kfar Azi koje je uništio Hamas u ranim satima invazije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana