Napadnut diplomatski objekat SAD u Bagdadu

Tanjug
Napadnut diplomatski objekat SAD u Bagdadu

BAGDAD - Diplomatski objekat SAD u Bagdadu je napadnut, ali nema žrtava i procjena štete je u toku, saopštio je danas potparol američke ambasade u Iraku.

''U utorak, 10. septembra, otprilike oko 23.00, došlo je do napada na Bagdadski kompleks diplomatskih službi, američki diplomatski objekat”, navodi se u saopštenju američke ambasade.

Bezbjednosni izvori rekli su za Rojters da su dvije rakete pale oko 23 sata po lokalnom vremenu u utorak u blizini američkih snaga stacioniranih u blizini aerodroma Bagdad u bazi Viktori.

Kataib Hezbolah, jedna od iračkih oružanih frakcija koje podržava Iran, saopštila je da je vrijeme napada jasno osmišljeno da poremeti posjetu iranskog predsjednika Masuda Pezeškijana Iraku, koja je počela danas.

Grupa je pozvala iračke snage bezbjednosti da istraže napad i da utvrde ko je odgovoran.

Očekuje se da će Pezeškijan, tokom svog prvog inostranog putovanja otkako je izabran u julu, potpisati niz bilateralnih sporazuma sa Bagdadom i razgovarati o ratu u Gazi i široj situaciji na Bliskom istoku sa iračkim liderima.

U Iraku, koji je regionalni partner i SAD i Irana, raspoređeno je 2.500 američkih vojnika, a pojedine oružane frakcije iračkih bezbjednosnih snaga su povezane sa Iranom, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana